Zwykłe białko wpc a izolat?
Witamy.
Należy pamiętać, że białko serwatkowe występuje w kilku frakcjach, tj: w postaci koncentratu, izolatu oraz hydrolizatu. Każda frakcja wytwarzana jest w innym procesie technologicznym, co powoduje, że aminokwasy w nich zawarte przedostają się do organizmu w różnym tempie. Najszybciej przyswajalną formą jest enzymatycznie przetrawione białko w postaci hydrolizatu, którego aminokwasy natychmiast po spożyciu dostają się do krwiobiegu. Następnie rolę przejmuje izolat serwatki, który przyswaja się już po ok. 30 minutach, a już po 60 minutach pojawiają się we krwi aminokwasy z koncentratu serwatki. Produktem, który posiada wszystkie te frakcje jest Trec Perfect Whey Protein. Dlatego nadaje się ten produkt do stosowania w ciągu dnia jak i w okresie okołotreningowym.
Przyjmowanie białka omówił Michał Karmowski w poniższych odcinkach Zapytaj Trenera.
Pytanie 3:
https://www.youtube.com/watch?v=xBJuukuzF4I
Pytania dotyczące białka – pytanie 5,6 i 9:
https://www.youtube.com/watch?v=XFGXts8cDWk
Tymczasem zachęcamy do regularnego odwiedzania kanału Zapytaj Trenera (regularnie dodajemy nowe filmy):