6 sierpnia 2014 18:44 •
Jaka jest tolerancja białka ?
Witam,
Posłuże się na własnym przykładzie,
Powinienem przyjmować 170g białka, jestem na redukcji jaka jest tolerancja czyli ile może mi zabraknąć do tego 170 i też o ile mogę przesadzić ?
Staram się utrzymywać tak jak ma być. Jeśli już mam brak to dobijam samymi białkami z jaj albo odżywką a nadmiar to poprostu usuwał białko z posiłku.
Pytanie raczej czysto teoretyczne
I jeśli już wyjdzie ten brak czy nadmiar to z czego dobić do odpowiedniej ilośći kcal ?? z WW czy T ?
Pozdrawiam
Posłuże się na własnym przykładzie,
Powinienem przyjmować 170g białka, jestem na redukcji jaka jest tolerancja czyli ile może mi zabraknąć do tego 170 i też o ile mogę przesadzić ?
Staram się utrzymywać tak jak ma być. Jeśli już mam brak to dobijam samymi białkami z jaj albo odżywką a nadmiar to poprostu usuwał białko z posiłku.
Pytanie raczej czysto teoretyczne
I jeśli już wyjdzie ten brak czy nadmiar to z czego dobić do odpowiedniej ilośći kcal ?? z WW czy T ?
Pozdrawiam
1464
4
dodał odpowiedź 6 sierpnia 2014 18:59
To nie apteka. Jak zabraknie Ci 5-10 gram to nic się nie stanie. Na przestrzeni tygodnia jakoś to się wsyzstko wyrówna. Raz zabraknie, a raz zjesz trochę więcej. Nic się nie stanie :P
dodał odpowiedź 6 sierpnia 2014 20:59
Cześć, jeśli zabraknie Ci 10g to nic, ale jeśli braknie Ci 50g to możesz dobić węglami. Ważne żeby całkowita liczba kalorii zjedzona w ciągu dni Ci się zgadzała. Ale staraj się jednak dobijać białko do 170g. Pozdrawiam
dodał odpowiedź 6 sierpnia 2014 22:14
Staraj się nie przekraczać 3 g białka na kilogram masy ciała oraz jedz minimum 1,5 g białka na kilogram masy ciała. Skoro jesteś na redukcji, to powinieneś mieć ustalone liczy białka, tłuszczy i węglowodanów, więc nie powinieneś niczego dodawać, ani odejmować. Dobre źródła białka to jajka, serek wiejski, twaróg chudy, pierś z kurczaka, kurczak bez skóry, indyk bez skóry, wątroba drobiowa czy ryby.