29 października 2013 09:14 •
Dieta dla sportów wytrzymałościowych.
Witam serdecznie. Trenuję w stopniu zaawansowanym kolarstwo górskie i szosowe. Od dłuższego czasu szukam szczegółowych informacji jak ustalić swoją dietę. Ile procent w diecie mają zawierać tłuszcze, białko i węglowodany. W tej chwili stosuję około 4-5 posiłków dziennie, chcę przez zimę zredukować wagę aby w nowym sezonie zacząć ściganie z zaplanowaną wagą. Proszę doradzić mi jak to wszystko ustalić. Moim celem jest redukcja wagi ale z zachowaniem wytrzymałości i siły. Podam moje podstawowe dane:
Wiek: 37l, wzrost: 187cm, waga: 83kg ( chcę ją zredukować przynajmniej do 80kg) . Ostatnio na zawodach mierzyłem profesjonalnym urządzeniem poziom tkanki tłuszczowej , wyszło 10%.
Na każdym treningu wydatek kaloryczny to około 1500 kal. Trenuję około 4-6 dni w tygodniu. Dodatkowo przed i po treningu biorę BCAA i po treningu przygotowuję szejka składającego się z miarki izolatu białkowego i dwóch bananów. Z góry dziękuję za pomoc .
Krzysztof
Wiek: 37l, wzrost: 187cm, waga: 83kg ( chcę ją zredukować przynajmniej do 80kg) . Ostatnio na zawodach mierzyłem profesjonalnym urządzeniem poziom tkanki tłuszczowej , wyszło 10%.
Na każdym treningu wydatek kaloryczny to około 1500 kal. Trenuję około 4-6 dni w tygodniu. Dodatkowo przed i po treningu biorę BCAA i po treningu przygotowuję szejka składającego się z miarki izolatu białkowego i dwóch bananów. Z góry dziękuję za pomoc .
Krzysztof
522
0