Jak zrobić rzeżbe bez prochów, przy odpowiedniej diecie?
Rzucam młotem i na siłowni bywam 2-3 razy w tygodniu. Chciałbym zrobić minimalną rzeżbe po prostu żeby wszystko nie zwisało. Jakiej mam użyć diety i co zrobić? Dodam że mam 16 lat, 184cm i ważę 78kg.
440
1
dodał odpowiedź 22 lipca 2014 09:56
Witaj, wszystko zależy od tego co jesz :). Postaraj się wyeliminować nie zdrowe produkty typu chipsy itd. Wejdz na portal potreningu.pl i postaraj się dodać swoje produkty i bliczyć zapotrzebowanie kaloryczne (24*masa ciala*współczynnik aktywności (1,3mala, 1,5srednia, 1,7duza)), odejmij od tego 300-500kcal. Makro: białko 2g/kmc, tłuszcze 1-1,5g/kmc, węgle 4-6g/kmc. Oblicz, ile powinieneś jeść każego z makroskładników i podziel to na 5-6 posiłków. Źródla białka: kurak, indyk, wołowina, nabiał, jajka, odżywki białkowe; tłuszczy: oleje, orzechy, awokado, masła orzechowe; węglowodanów: ryż, makarony, pieczywo, ziemniaki, płatki owsiane.