22 czerwca 2014 22:43 •
Jaka dieta na redukcje przy 18-19% zatłuszczenia ciała?
Cześć Michał, mam 18 lat więc moje fundusze są bardzo mocno ograniczone i zależne od rodziców. Chciałbym Cię spytać o tanią dietę redukcyjną. Chce chodzić na siłownie 5razy w tygodniu, przy tym 3-4 aeroby tygodniowo. Czy trening na masę i dieta redukcyjna ma w ogóle jakiś sens? Moim celem(jak chyba większości) jest spalenie tkanki przy jednoczesnym rozwoju mięśni. Mam nadzieję, że odpowiesz na pytanie.
Pozdrawiam, zdrowia!
Pozdrawiam, zdrowia!
458
4
dodał odpowiedź 23 czerwca 2014 13:08
nie da się robić masę i redukcję w 1 czasie - wejdz sobie whttp://potreningu.pl/kalkulatory/bmr w BMR oblicz zapotrzebowanie i uzupelniej,
lub wzor : waga * 24 * (Wspolczynnik aktywnosci: ? Bardzo aktywny = 1.4 - 1.5
(Codzienne intensywne cwiczenia + praca fizyczna przez wieksza czesc dnia) ? Aktywny = 1.3 1.4
(Codzienne intensywne cwiczenia + praca 'na nogach') ? Srednio Aktywny = 1.1 - 1.2
(Cwiczenia 3 razy/tydzien + praca siedząca) ? Nisko Aktywny = 1 (brak cwiczen + praca siedzaca) )
zobacz ile ci wyjdzie kalori nastepnie ( jezeli redukcja ) odejmij jakies 500 kcal i co tydz
obcinaj po 100 kcal ( a jak masa ) dodaj jakies 500 kcal i co tydz dodawaj n po 100 kcal
makroskladniki : 50 % wegle 30% bialko 20% tluszczy i tak poprostu obcinaj albo dodawaj kcal
zeby chudnac albo ty 0,5 kg na tydz jak redukcaj warto odrzucic wastfoody oraz slodycze i ograniczyc owoce,
dolozyc do redukcji rowniez bieganie skakanie rower, brzuchy itp Powodzenia !
dodał odpowiedź 24 czerwca 2014 09:09
Nie ma różnicy między treningiem redukcji i masy mięsniowej. Różnica jest w kuchni w kaloriach.
Staraj sięto co zjadasz wliczać w bilans w kalorie np możesz porwadzić taki dziennik na www.ilewazy.pl wpisujesz co zjadłeś przez cały dzień i wiesz czy jesteś na deficycie czy nie.. Lepiej byłoby takie jadłospisy robić dzień wcześniej na kolejny dzień aby wiedzieć co zjeść i na ile mozesz sobie pozwolić.
Jedz dużo białka i miesa. Zapotrzebowanie możesz obliczyć w kalkulatorach lub bardziej dokładnie dzięki artykułowi
http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_skł._prod._żywnościowych%2C_%25_bf-t276436.html