Zadaj pytanie
22 czerwca 2014 22:43

Jaka dieta na redukcje przy 18-19% zatłuszczenia ciała?

Cześć Michał, mam 18 lat więc moje fundusze są bardzo mocno ograniczone i zależne od rodziców. Chciałbym Cię spytać o tanią dietę redukcyjną. Chce chodzić na siłownie 5razy w tygodniu, przy tym 3-4 aeroby tygodniowo. Czy trening na masę i dieta redukcyjna ma w ogóle jakiś sens? Moim celem(jak chyba większości) jest spalenie tkanki przy jednoczesnym rozwoju mięśni. Mam nadzieję, że odpowiesz na pytanie.
Pozdrawiam, zdrowia!
458
4
dodał odpowiedź 23 czerwca 2014 13:08
nie da się robić masę i redukcję w 1 czasie - wejdz sobie whttp://potreningu.pl/kalkulatory/bmr w BMR oblicz zapotrzebowanie i uzupelniej, lub wzor : waga * 24 * (Wspolczynnik aktywnosci: ? Bardzo aktywny = 1.4 - 1.5 (Codzienne intensywne cwiczenia + praca fizyczna przez wieksza czesc dnia) ? Aktywny = 1.3 1.4 (Codzienne intensywne cwiczenia + praca 'na nogach') ? Srednio Aktywny = 1.1 - 1.2 (Cwiczenia 3 razy/tydzien + praca siedząca) ? Nisko Aktywny = 1 (brak cwiczen + praca siedzaca) ) zobacz ile ci wyjdzie kalori nastepnie ( jezeli redukcja ) odejmij jakies 500 kcal i co tydz obcinaj po 100 kcal ( a jak masa ) dodaj jakies 500 kcal i co tydz dodawaj n po 100 kcal makroskladniki : 50 % wegle 30% bialko 20% tluszczy i tak poprostu obcinaj albo dodawaj kcal zeby chudnac albo ty 0,5 kg na tydz jak redukcaj warto odrzucic wastfoody oraz slodycze i ograniczyc owoce, dolozyc do redukcji rowniez bieganie skakanie rower, brzuchy itp Powodzenia !
dodał odpowiedź 24 czerwca 2014 09:09
Nie ma różnicy między treningiem redukcji i masy mięsniowej. Różnica jest w kuchni w kaloriach. Staraj sięto co zjadasz wliczać w bilans w kalorie np możesz porwadzić taki dziennik na www.ilewazy.pl wpisujesz co zjadłeś przez cały dzień i wiesz czy jesteś na deficycie czy nie.. Lepiej byłoby takie jadłospisy robić dzień wcześniej na kolejny dzień aby wiedzieć co zjeść i na ile mozesz sobie pozwolić. Jedz dużo białka i miesa. Zapotrzebowanie możesz obliczyć w kalkulatorach lub bardziej dokładnie dzięki artykułowi http://www.sfd.pl/Zapotrzebowanie_kaloryczne%2C_skł._prod._żywnościowych%2C_%25_bf-t276436.html
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie