Zadaj pytanie
27 maja 2014 16:31

Kalorie w wyrobach domowych

Witam mam pytanie co do liczenia kalorii z wyrobów domowych. Mianowicie chciałbym np. zrobić pieczonego kurczaka w cieście. I powiedzmy składniki to:

250 g mąki
5 g drożczy instant
łyżka cukru
2 łyżki soli
3 łyżki oleju

I jak jest z liczeniem tego policzyć i zsumować kcl poszczególnych produktów czy obróbka termiczna wpływa jakoś na zmianę kalorii ?

Analogiczne pytanie co do oleju, gdyż czasami jestem na niego skazany. Czy wystarczy dodać do dania kalorie jakie zawiera tam X gram oleju ?
703
3
dodał odpowiedź 27 maja 2014 19:32
liczysz i sumujesz kalorie.
dodał odpowiedź 28 maja 2014 11:56
policz i zsumuj z tych produktow kalorie, obrobka termiczna raczej nie ma znaczenia na zmianę kalorii w produktach. i jeśli używasz dodatkowo oleju do dania to tak powinieneś go uwzględnić
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie