Zadaj pytanie
19 maja 2014 08:25

Co wy z tymi oliwami i innymi lnianymi?

Dlaczego wszyscy zalecają korzystanie oliwy? Przecież zwykły olej rzepakowy ma 10x więcej Omega 3 i ma znacznie lepszy stosunek Omega 3 do Omega 6! Sam daję oliwę do produktów ale Extra Virgin do sałatek śródziemnomorskich ale to dla smaku i aromatu a nie w celach "zdrowotnych". Wyoglądałem tu również informacje o smażeniu na oleju z pestek winogron? Temperatura dymienia podobna jak w rzepakowym a tylko 0.1% omega 3. Generalnie jak słonecznikowy, tylko dużo droższy. Co do lnianego, nie mam wątpliwości, łyżeczka rano jest super, ale i tak ja wybrałem Tran bo dodatkowo jest uzupełniony o 200% zapotrzebowania na wit. D (a to przecież steroid) oraz pozostałe witaminy rozpuszczalne tylko w tłuszczach.
901
0
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie