19 kwietnia 2014 20:51 •
Białko Jaja kurzego albumina . czy to dobre białko ?
witam mam mozliwosc po atrakcyjnej cenie dostanie 10 kg tego . co czytałem w necie to dobre jest białko bo pewnowartosciowe. i bym sobie na sniadanie dodawal i na kolacje razem z wpc . czy to dobry pomysł? i drugie pytanie dla tyCh co sie znaja jaka jest przyswajalnosc takiego bialka bo słyszałem ze bez obrobki termicznej przyswajalnosc normalnego białka z jajka jest 50 % A jak jest z proszkiem to nie wiem.
1106
2
dodał odpowiedź 19 kwietnia 2014 22:28
tak albumina jaja jest to świetne bialko tylko se smakiem nie jest najlepiej takiego bialka xD. tka jest to dobry pomysl dawanie go na sniadanie oraz kolacj co do przyswajalnosci surowego Przyswajalność bialka surowego to 50-65% i itnieje ryzyko salmonelli, przyswoajalność białka ugotowanego to 91-94%. PS. jaja jest superos jesli chodzi o masę mięśniową i w ogole o dostarczenie aminokwasów do naszego organizmu.
dodał komentarz 20 kwietnia 2014 11:21
Dzieki za odp. oj tak smak i zapach sa okropne ale jak dodaje wpc o jakims smaku to jest dobrze nic nie czuc i smakuje dobrze. czyli przyswajalnosc tego w proszku jajka jest 50-65 % ciekawie jak mozna ja polepszyc