Siemię lniane - jak stosujecie
Ze względu na to, że jest mnóstwo różnych teorii jak przygotowywać siemię lniane, chciałem zapytać w jaki sposób prawidłowo przygotowywać je do posiłków?
- mielenie i zalewanie gorącą wodą wydaje mi się, że stracimy właściwości, jeżeli chodzi o białko i omega3
do tej pory po prostu wsypywałem do łatków owsianych całe ziarna i zalewałem zimną lub gorącą wodą.
- mielenie i zalewanie gorącą wodą wydaje mi się, że stracimy właściwości, jeżeli chodzi o białko i omega3
do tej pory po prostu wsypywałem do łatków owsianych całe ziarna i zalewałem zimną lub gorącą wodą.
478
3
dodał odpowiedź 28 lutego 2014 12:40
Witam. Ja siemię stosuję do owsianki. Dodaje całe ziarna do płatków owsianych i zalewam je gorącą wodą. Pozdrawiam
dodał komentarz 28 lutego 2014 12:52
dzięki za pierwszy komentarz ;)
mam nadzieję, że ten sposób jest najlepszy, bo googlując temat - jedni gotują, drudzy mielą i zalewają wrzątkiem inni zaś mielony jak na zimno to tylko w połączeniu z nabiałem i miodem - ogólnie cuda niewidy ;p
dodał komentarz 28 lutego 2014 12:57
kiedyś też miałem ten sam problem, ale wydaje mi się że ten sposób jest najlepszy ;)