Produkty a Makroskładniki
Witam chciałbym się dowiedzieć czy mająć wyliczone zapotrzebowanie kaloryczne oraz na makroskładniki, układając sobie posiłki powinienem brać pod uwagę wszystkie makroskładniki z danego produktu? To że nie liczy się białka z ryżu i innych produktów zbożowych każdy wie, lecz czy np tłuszcz w piersi z kurczaka powinno się brać pod uwagę?? Słyszałem także że nie liczy się kalorii z warzyw. Jeśli nie ze wszystkich produktów białkowych (białka zwierzęce) powinno się liczyć tłuszcze, to gdzie mógłbym znaleźć tabelę która wszystko jasno by pokazywała. Biorąc na przykład makrelę, jest ona bardzo tłusta i tutaj widzę że tłuszcz się już liczy i np nie dodaje się do tego posiłku już więcej tłuszczu. Dziękuję za odpowiedź.
Pozdrawiam serdecznie Kamil Chmielewski
Pozdrawiam serdecznie Kamil Chmielewski
548
0