Zadaj pytanie
16 grudnia 2013 15:47

DOMOWY GAINER- SZCZEGÓŁY

Witam!

Po przeczytaniu artykułu o domowym gainerze postanowiłem przetestować to i pojawiły się małe problemy. Mam nadzieję, że razem je rozwiążemy.

Zmiksowałem płatki owsiane górskie, orzechy włoskie, słonecznik, otręby czytałem też o żurawinie, ale nie w tym problem. Na razie bez odżywki białkowej, gdyż to tylko próba konsystencji itp.

Po zmiksowaniu proszek wsypałem do szejkera, 100g i 400ml mleka. Niestety nie rozpuściło mi się to za dobrze, a zmiksowany produkt wyglądał prawie jak mąka.

Co jest nie tak, za słabo zmiksowane, inne płatki?

Czekam na odpowiedzi lub dokładny przepis na gainera i myślę, że nie tylko mi się to przyda.

Tanio i zdrowo!

Pozdrawiam!

762
1

Witamy,

najlepiej zamienić mleko na odżywkę białkową na wodzie oraz zrezygnować z otrębów. Problem z „lepkością“ powinien zniknąć.

 

Tymczasem zachęcamy do regularnego odwiedzania kanału Zapytaj Trenera (regularnie dodajemy nowe filmy):

https://www.youtube.com/ZapytajTrenera

http://www.zapytajtrenera.pl

dodał odpowiedź 16 grudnia 2013 19:57
Dodaj wody, to powinno sprawić, że cała zawiesina będzie bardziej płynna.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie