DOMOWY GAINER- SZCZEGÓŁY
Witam!
Po przeczytaniu artykułu o domowym gainerze postanowiłem przetestować to i pojawiły się małe problemy. Mam nadzieję, że razem je rozwiążemy.
Zmiksowałem płatki owsiane górskie, orzechy włoskie, słonecznik, otręby czytałem też o żurawinie, ale nie w tym problem. Na razie bez odżywki białkowej, gdyż to tylko próba konsystencji itp.
Po zmiksowaniu proszek wsypałem do szejkera, 100g i 400ml mleka. Niestety nie rozpuściło mi się to za dobrze, a zmiksowany produkt wyglądał prawie jak mąka.
Co jest nie tak, za słabo zmiksowane, inne płatki?
Czekam na odpowiedzi lub dokładny przepis na gainera i myślę, że nie tylko mi się to przyda.
Tanio i zdrowo!
Pozdrawiam!
Po przeczytaniu artykułu o domowym gainerze postanowiłem przetestować to i pojawiły się małe problemy. Mam nadzieję, że razem je rozwiążemy.
Zmiksowałem płatki owsiane górskie, orzechy włoskie, słonecznik, otręby czytałem też o żurawinie, ale nie w tym problem. Na razie bez odżywki białkowej, gdyż to tylko próba konsystencji itp.
Po zmiksowaniu proszek wsypałem do szejkera, 100g i 400ml mleka. Niestety nie rozpuściło mi się to za dobrze, a zmiksowany produkt wyglądał prawie jak mąka.
Co jest nie tak, za słabo zmiksowane, inne płatki?
Czekam na odpowiedzi lub dokładny przepis na gainera i myślę, że nie tylko mi się to przyda.
Tanio i zdrowo!
Pozdrawiam!
762
1
Witamy,
najlepiej zamienić mleko na odżywkę białkową na wodzie oraz zrezygnować z otrębów. Problem z „lepkością“ powinien zniknąć.
Tymczasem zachęcamy do regularnego odwiedzania kanału Zapytaj Trenera (regularnie dodajemy nowe filmy):
dodał odpowiedź 16 grudnia 2013 19:57
Dodaj wody, to powinno sprawić, że cała zawiesina będzie bardziej płynna.