22 sierpnia 2015 22:30 •
wędlina - poledwica sopocka drobiowa. 2 pytanka ;p
takie 2 pytanka odnoscnie wedliny-polcedwicy sopockiej drobiowej, ktora ma w skladzie 57%miesa robiowego a reszta to bialko kolagenowe, skrobia ziemniaczana, jakies stabilizatory itp.
a wiec:
1. czy taka wedlina jest zdrowa ? czy nie jest za brdzo zdrowo jak bym codziennie jadl po ok 100g?
2. i drugie pytako, czy lepiej zastapic ta wedline wątróbka np, wieprzowa czy wołową ? głownie chodzi mi jako mieso/zrodlo bialka do szkolnych kanapek z warzywami np pomidor etc. (z pelnoziarnistym chlebem ;p), bo za niedlugo rok szkolny :D
a wiec:
1. czy taka wedlina jest zdrowa ? czy nie jest za brdzo zdrowo jak bym codziennie jadl po ok 100g?
2. i drugie pytako, czy lepiej zastapic ta wedline wątróbka np, wieprzowa czy wołową ? głownie chodzi mi jako mieso/zrodlo bialka do szkolnych kanapek z warzywami np pomidor etc. (z pelnoziarnistym chlebem ;p), bo za niedlugo rok szkolny :D
1119
3
dodał odpowiedź 22 sierpnia 2015 23:41
Używaj wędlin z większym procentem mięsa :) chociaż jeśli lubisz wątróbki jakiekolwiek to są o wiele lepsze. A tak z innej beczki to polecam ci wędliny wołowe chociaż w Polsce są dość drogie :).
dodał odpowiedź 23 sierpnia 2015 11:32
Kupowanie mięsa wyjdzie Cię taniej i zdrowiej. Pozdro
dodał odpowiedź 25 sierpnia 2015 17:01
Cześć, jak dla mnie za mało % mięsa. Jak miałbym wybierać dla siebie wędlinę poszukałbym o wyższej zawartości mięsa. taniej wyjdzie kupienie Ci mięsa. Jakie mięso: piersi z kurczaka, piersi z indyka, chuda wieprzowina, wołowina, wątróbka (z kurczaka, z indyka) Pozdrawiam ;)