6 lipca 2015 10:40 •
kilka pytanek :) .......
1. co to metabolizowanie składników odżywczych ?
2. jakie są skutki tego, iż zaczynając redukcja od razu zacznę ucinać po 500-700 kcal a niżeli jak bym ucinał je po woli np o 100 kcal co tydz. ?
3. co to lipoliza ?
4. jakie znaczenia ma dobrze funkcjonująca tarczyca i jak sprawić żeby funkcjoowała sprawnie ? czy tluscze maja jakieś znzaczenie pod tym wzgledem ?
5. co to tiamina, niacyna i pirydoksyna ?
2. jakie są skutki tego, iż zaczynając redukcja od razu zacznę ucinać po 500-700 kcal a niżeli jak bym ucinał je po woli np o 100 kcal co tydz. ?
3. co to lipoliza ?
4. jakie znaczenia ma dobrze funkcjonująca tarczyca i jak sprawić żeby funkcjoowała sprawnie ? czy tluscze maja jakieś znzaczenie pod tym wzgledem ?
5. co to tiamina, niacyna i pirydoksyna ?
1449
1
dodał odpowiedź 6 lipca 2015 12:09
a i jeszcze bo jak na redukcji zwiekszymy ilosc wegli i bialka kosztem tluszczy ( ale nie za bardzo wiadomo ) to spowoduje to wzrost termiczny jedzenia i pytanie co to wgl jest ten wzrost termiczny jedzenia ??