dodał odpowiedź 21 czerwca 2015 17:52
Oblicz zapotrzebowanie kaloryczne wg wzoru: (24*masa ciala*współczynnik aktywności (1,3mala, 1,5srednia, 1,7duza)), odejmij 300-500kcal jeśli redukować jeżeli masa to dodaj 200-500 kcal. Źródła białka: jajka, nabiał (twaróg chudy/półtłusty), odżywki białkowe, mięsa, ryby; tłuszczy: oleje, orzechy, awokado, masła orzechowe, oliwa z oliwek, olej rzepakowy,lniany; węglowodanów: ryż, makarony, pieczywo, ziemniaki, płatki owsiane, kasze. jedz o stałych porach co 2,5-3 godziny.
dodał komentarz 21 czerwca 2015 18:13
o stałych porach co 2-3 godziny a co jeżeli wstanę pózniej niż zwykle TO JAK MAM KAŻDY POSIŁEK JAKOŚ PRZENIEŚĆ NA INNĄ GODZINĘ CZY JAK
I CZY W DNI TRENINGOWE MOGĘ JEŚĆ 6 POSIŁKÓW A W NIETRENINGOWE 5
dodał komentarz 21 czerwca 2015 19:26
przenosisz godzinowo posiłki czyli normalnie np. jesz o 6.30 to kolejny posiłek jesz o 9,30, przychodzi weekend i wstajesz np. o 9,00 i jesz od razu pierwszy posiłek to drugi konsumujesz o 12,00 itd
dodał komentarz 21 czerwca 2015 19:44
A ILE POSIŁKÓW JEŚĆ W DNI TRENINGOWE I NIETRENIGOWE
dodał komentarz 21 czerwca 2015 21:05
ja zawsze jem 6 posiłków ale jeżeli Tobie będzie wygodniej np5 posiłków to podziel tak .