Zadaj pytanie
19 czerwca 2015 17:36

jak ułożyć zbilansowane posiłki

o stałych godzinach
1233
4
dodał odpowiedź 19 czerwca 2015 19:01
redukcja czy masa?
dodał komentarz 19 czerwca 2015 20:06
MASA
dodał komentarz 20 czerwca 2015 07:58
Oblicz zapotrzebowanie kaloryczne wg wzoru: (24*masa ciala*współczynnik aktywności (1,3mala, 1,5srednia, 1,7duza)), dodaj 300-500kccal. do wyniku zapotrzebowania dodawaj stopniowo co tydzień po 100kcal by sięnie zalać tłuszczem. Źródla białka: jajka, nabiał (twaróg półtłusty), odżywki białkowe, mięsa, ryby; tłuszczy: oleje, orzechy, awokado, masła orzechowe, oliwa z oliwek; węglowodanów: ryż, makarony, pieczywo, ziemniaki, płatki owsiane, kasze.
dodał odpowiedź 19 czerwca 2015 23:54
Posilki co 3h, ma byc ich 5. Zobacz sobie jak wyglada dobra dieta i jaka widzisz zaleznosc pomiedzy kaloriami i makrosami, to dowiesz sie jak to musi byc zbilansowane.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie