Zadaj pytanie
7 czerwca 2015 13:54

czy kurczaka nalezy wazyc przed czy po ugotowaniuduszeniu ?

Przez czy po ? Bo moze miec nieraz wiecej tej wody a nieraz mniej w sobie ....
1936
9
dodał odpowiedź 7 czerwca 2015 14:12
Jeżeli ilość wody była by zawsze taka sama to można byłoby ważyć przed obróbką termiczną. Niestety ilość wody często się różni więc najlepiej będzie ważyć kurczaka po ugotowaniu.
dodał odpowiedź 7 czerwca 2015 16:27
zgadzam się już to gdzieś przerabiałem z kimś na tym forum miałem 450 gram miecha mialem na 3 porcje podzielone po upieczeniu delikatnie zostalo 350 ^^ dziekuje dowidzenia napewno z tego źródła mięsa nie kupie już :) gdzies na yt był test gościu robił zakupił w kilku sklepach i ważył przed i po
dodał odpowiedź 7 czerwca 2015 21:39
dlatego ja mam swoje kurczaki :P
dodał odpowiedź 9 czerwca 2015 12:17
OWSZEM ale natomiast ryż / makaron to m nie ciekawi po przykładowo 100 gram ryżu po ugotowaniu waży więcej ale to jest sama woda czyż nie tak?
dodał komentarz 9 czerwca 2015 18:35
bo makaron czy ten ryz pecznieje podczas gotowania. zbiera w sobie tak jakby ta wode wiec nalezy je warzyc przed obróbka
dodał odpowiedź 10 czerwca 2015 21:27
Przed. Kurczak to 80% wody. A że czasem zejdzie Ci po ugotowaniu 10% wagi, czasem 20% czy 30% to cóż, takie życie.
dodał odpowiedź 11 czerwca 2015 20:53
przed bo wartości są podawane na surowe mięso po gotowaniu kurczak jest lżejszy bo woda odchodzi
dodał komentarz 11 czerwca 2015 21:27
ale mozna tez znalesc na kurczaka po ugotowaniu, az poszukam i zobacze ile sie roznia :)
dodał komentarz 12 czerwca 2015 12:33
ale po co się dodatkowo męczyć w zasadzie to tylko plusy bo białka nie ubędzie co najwyżej wody więc mamy więcej białka mniejsza ilością pokarmu
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie