dodał odpowiedź 8 maja 2015 16:29
pierś z kurczaka bez skóry ma w przybliżeniu 120g kalorii 21g białka 0g Węglowodanów 3g Tłuszczu w 100g kurczaka. Wystarczy to przeliczyć do takich porcji jakie zjadasz.
dodał komentarz 8 maja 2015 19:02
120 kcal a nie gramów :) bo wyszło że 100 g ma 120 g. A pojedyncza pierś waży około 250g.
dodał komentarz 8 maja 2015 23:21
Ehh, kurczak ma 0 białka i 100g tłuszczy, a ja go tyle jem :/
dodał odpowiedź 8 maja 2015 16:58
W internecie jest pełno kalkulatorów żywieniowych. Ja korzystam z tabele kalorii.pl i tam wpisujeszcze wage produktu(oczywiście przed obróbką termiczną) i program sam Ci to wszystko liczy
dodał odpowiedź 8 maja 2015 17:46
Wrzucasz na wagę przed obróbką a potem tą wagę wpisujesz np na "potreningu.pl". A żeby było szybciej pierś ma około 100 kcal w 100g i 21g białka.
dodał odpowiedź 8 maja 2015 19:36
Najlepiej liczyc na tej stronie. http://www.fitwit.pl/witadieta kalorie licz zawsze przed obróbką termiczną
dodał odpowiedź 8 maja 2015 23:20
Najlepszym kalkulatorem kcal jest kalkulator na potreningu.pl. Są tam prawie wszystkie składniki. Dodam, że wszystkie składniki ważysz przed jakąkolwiek obróbką termiczną (np. Ryż czy mięso)
PS. Banana waży się bez skórki :)
dodał odpowiedź 9 maja 2015 11:50
kalorie licz zawsze przed jaka kolwiek obróbką termiczną. pomogą ci w tym kalkulatory internetowe.
dodał komentarz 14 czerwca 2015 21:04
ale są też podawane wartości kurczaka po ugotowaniu
dodał odpowiedź 14 czerwca 2015 21:04
ważysz przed obróbką termiczną a potem sprawdzasz zawartość makroskładników w kurczaku na jakieś stronce