7 maja 2015 15:22 •
Wrażenie jedzenia
O ile około więcej waży pierś z kurczaka po ugotowaniu.
1142
10
dodał odpowiedź 7 maja 2015 15:25
120 kg w 8 miesięcy http://www.tvn24.pl/wiadomosci-z-kraju,3/zrzucil-120-kilogramow-w-8-miesiecy,211397.html
dodał odpowiedź 7 maja 2015 15:27
Ważenie *
dodał odpowiedź 7 maja 2015 15:45
A do czego Ci to potrzebne?
dodał komentarz 7 maja 2015 16:37
Bo ugotowałem spory kawałek piersi i nie wiem jak mam ją teraz podzielić
dodał komentarz 7 maja 2015 17:28
Trzeba było podzielić przed gotowaniem
dodał komentarz 7 maja 2015 19:56
Jak masz dawać takie złote rady to nie komentuj proszę ;)
dodał komentarz 8 maja 2015 00:58
Nie złote rady tylko o takie pierdoly pytać to masakra
dodał odpowiedź 7 maja 2015 17:36
Jak kiedyś ważyłem to po ugotowaniu ważyła mniej nie pamiętam dokładnie ale było to mniej więcej 75 g z 100 g .
dodał odpowiedź 7 maja 2015 18:01
Ja robiłem liczne eksperymenty za pomocą wagi i kalkulatora. Pierś przed ugotowaniem ma jakieś 20-21 g białka w 100 gram produktu. Po ugotowaniu wychodzi prawie zawsze około 32, ale załóżmy, że trochę białka ulega denaturacji więc przyjmijmy, że w 100 gramach ugotowanej piersi jest około 30 g białka. A co do gotowania to podczas obróbki termicznej mięso traci wodę więc waży mniej. P.S. Każda pierś waży inaczej, jedna 300 g a inne potrafią ważyć nawet 600 g więc tego typu pytanie nie ma sensu.
dodał komentarz 7 maja 2015 19:55
Nie chodziło mi o konkretną pierś tylko procentowo około ile zmieni wagę