Zadaj pytanie
12 kwietnia 2015 18:36

Jaka wołowina na redukcji?

Witam, z tego co wyczytuję wołowina jest dobrym mięsem. Pytanie czy na redukcji można jeść wołowinę w opakowaniach taką jak sprzedają np w biedronce czy carrefourze? Zawiera ona poniżej 20% tłuszczu, ale brak precyzji na etykietach
1497
2
dodał odpowiedź 12 kwietnia 2015 19:59
Zawartość tłuszczu i białka zależy od tego z jakiej części jest dane mięso. Ja osobiście mało spożywam wołowinę ze względu na koszty, ale jeżeli kupuję to wybieram udziec. Dobre źródło białka oraz różnych witamin i minerałów. Czerwone mięso, które jest bogate w żelazo - dobrze zapamiętać.
dodał odpowiedź 12 kwietnia 2015 20:31
to jakie ma makroskąłdniki zależy z jakiej części ciała jest ta wołowina.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie