12 kwietnia 2015 18:36 •
Jaka wołowina na redukcji?
Witam, z tego co wyczytuję wołowina jest dobrym mięsem. Pytanie czy na redukcji można jeść wołowinę w opakowaniach taką jak sprzedają np w biedronce czy carrefourze? Zawiera ona poniżej 20% tłuszczu, ale brak precyzji na etykietach
1497
2
dodał odpowiedź 12 kwietnia 2015 19:59
Zawartość tłuszczu i białka zależy od tego z jakiej części jest dane mięso. Ja osobiście mało spożywam wołowinę ze względu na koszty, ale jeżeli kupuję to wybieram udziec. Dobre źródło białka oraz różnych witamin i minerałów. Czerwone mięso, które jest bogate w żelazo - dobrze zapamiętać.
dodał odpowiedź 12 kwietnia 2015 20:31
to jakie ma makroskąłdniki zależy z jakiej części ciała jest ta wołowina.