Zadaj pytanie
3 kwietnia 2015 21:55

wliczanie kalorii po obrubce termicznej

jeżeli mam "surowego" kurczaka 100kcal/100g i 21g bialka/100g i po usmażeniu (bez tłuszczu) 168kcal/100g i 38g białka/ 100 g, to co powinnam wliczac do bilansu kalorycznego, bo to jednak spora roznica?
785
1
dodał odpowiedź 3 kwietnia 2015 22:06
hmm kurczak po usmażeniu ma więcej białka prawie o drugie tyle niż przed? ciekawe.. wliczaj zawsze makrosy i kcal przed jaką kolwiek obróbką termiczną.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie