20 stycznia 2015 12:56 •
ważenie produktów
Witam
Aktualnie jestem w trakcie układania sobie diety na redukcję. Pisze ponieważ mam dylemat dotyczący ważenia produktów. Czy produkty ważymy przed obróbką termiczną, czy po ? Na forach związanych z kulturystyka jedni piszą ze przed zaś inni ze po. Słyszałem ze produkty które wchłaniają wodę np ryż ważymy przed ugotowaniem natomiast pierś z kurczaka po obróbce termicznej. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam
Paweł
Aktualnie jestem w trakcie układania sobie diety na redukcję. Pisze ponieważ mam dylemat dotyczący ważenia produktów. Czy produkty ważymy przed obróbką termiczną, czy po ? Na forach związanych z kulturystyka jedni piszą ze przed zaś inni ze po. Słyszałem ze produkty które wchłaniają wodę np ryż ważymy przed ugotowaniem natomiast pierś z kurczaka po obróbce termicznej. Będę bardzo wdzięczny za odpowiedź.
Serdecznie pozdrawiam
Paweł
419
2
dodał odpowiedź 20 stycznia 2015 13:36
produkty ważymy przed obróbką termiczną.
dodał odpowiedź 20 stycznia 2015 13:59
Siemanko, wszystkie produkty waż przed obróbką.