11 stycznia 2015 03:14 •
Jak się odżywiać podczas wyczerpujących egzaminów na studiach?
Dzień dobry Panie Michale,
jestem studentką mechaniki i zbliża się czas egzaminów na uczelni. To dla mnie bardzo wycieńczający okres - śpię krótko (kilka godzin) i nieregularnie. Czuję się wyczerpana, zestresowana i podenerwowana. Zauważyłam jednak, że sposób w jaki się odżywiam podczas 3-tygodniowej sesji egzaminacyjnej ma ogromny wpływ na moje samopoczucie. Staram się jeść lekko i zdrowo - dzięki temu nie czuję się ospale i mam więcej energii do nauki. Mimo to, zależy mi na Pana profesjonalnej opinii w tej kwestii. Moje pytanie brzmi: jak się odżywiać i co jeść w czasie sesji? Jakie składniki pozwolą mi zachować energię na długo? Proszę o opinię.
Z szacunkiem,
Paulina
jestem studentką mechaniki i zbliża się czas egzaminów na uczelni. To dla mnie bardzo wycieńczający okres - śpię krótko (kilka godzin) i nieregularnie. Czuję się wyczerpana, zestresowana i podenerwowana. Zauważyłam jednak, że sposób w jaki się odżywiam podczas 3-tygodniowej sesji egzaminacyjnej ma ogromny wpływ na moje samopoczucie. Staram się jeść lekko i zdrowo - dzięki temu nie czuję się ospale i mam więcej energii do nauki. Mimo to, zależy mi na Pana profesjonalnej opinii w tej kwestii. Moje pytanie brzmi: jak się odżywiać i co jeść w czasie sesji? Jakie składniki pozwolą mi zachować energię na długo? Proszę o opinię.
Z szacunkiem,
Paulina
382
2
dodał odpowiedź 11 stycznia 2015 10:15
email do kontaktu do Michała michok13@wp.pl . Ja ci radzę zadbać też o odpowiedni poziom magnezu w twoim organizmie. Zakup sobie witaminy i minerały: http://www.trec.pl/mega-mineral-pack-60-tab.html a tu masz połączenie witam i minerałów ( polecam ci bardziej to): http://www.trec.pl/multipack-120-tab.html i musisz odpowiednio zbilansować też swoją dietę.
dodał odpowiedź 11 stycznia 2015 15:48
Siemanko, jedzenie ma znaczenie. Jedz mało przetworzone produkty takiego typu jak: węglowodany: ryż,makaron,płatki owsiane. Białko: białka jaj,mięsa (piersi z kurczaka/z indyka ) wołowina, twaróg. Tłuszcze masła orzechowe/migdałowe, orzechy/migdały, żółtka jaj.