6 grudnia 2014 01:34 •
przyswajalność płatków owsianych a sposób ich przygotowania ?
Witam serdecznie, mam pytanie odnosnie przyswajalnosci platek owsianych w zaleznosci od sposbu ich przygotowania. Spotkalam sie z opinia ze przy ich blendowaniu mozna pominac etap zalewania wrzatkiem co znacznie ulatwia mi sprawe sniadania. Cz to prawda ? pozdrawiam
420
3
dodał odpowiedź 6 grudnia 2014 14:03
Kurcze... 5 raz czytam i nie rozumiem. Mógłbyś to jakoś inaczej w słowa ubrać?
dodał odpowiedź 6 grudnia 2014 18:16
Siemanko, nie ma znaczenia czy zmielone czy całe. Przyswoją się tak samo. Pozdro
dodał odpowiedź 18 grudnia 2014 14:02
Witaj. Zmielenie płatków owsianych spowoduje,ze beda one mialy delikatniejsza forme dla zoladka. Zalanie ich wrzatkiem to slaby pomysl-pod wplywem dlugotrwalego gotowania lub zalania wrzatkiem platki owsiane staja sie zrodlem weglowodanow prostych. Proponuje platki zmielone lub normalne zalac letnia woda wieczorem-do rana spulchnieja i sniadanie bedzie szybsze do przygotowania;)