HashPlacki Ziemniaczane
Wypróbujcie pyszny przepis na HashPlacki ziemniaczane od Barbell Kitchen.
HashPlacki ziemniaczane to alternatywa dla zwykłych placków ziemniaczanych. Te pożywne placki z batatów idealnie nadają się na obiad lub kolacje kiedy jesteśmy bardzo głodni i potrzebujemy szybkiego dania.
Do przygotowania HashPlacków potrzebujesz:
- 2 bataty
- 4 jajka
- 500g cieńko pokrojonego boczku
- sól
- pieprz
Sposób przygotowania HashPlacków:
Zacznij od obrania batatów i potarcia ich na grubych oczkach tarki. Do batatów dodaj boczek drobno posiekany w paski. Czas wbić do miski jajka - na 1 batata dodaj 2 jajka. Dopraw solą i pieprzem i wymieszaj zawartość miski. Czas na smażenie. HashPlacki smażymy na maśle klarowanym lub oleju kokosowym(będzie czuć posmak kokosowy). Małe placuszki smażymy z obu stron tak aby się zrumieniły. Do HashPlacków możesz dodać jajko sadzone i sałątke z bazylią, szpinakiem, pomidorkami koktajlowymi i oliwą. SMACZNEGO!