Zadaj pytanie

Dawid Moremski

Dawid Moremski
ranking
8
pytania
2
komentarze
314
odpowiedzi
1313
odznaki Ekspert złoty Komentator srebrny Zawodnik miesiąca srebrny

Treści:

dodał odpowiedź 3 czerwca 2014 23:21

Wiadomo, że nadwyżka jest kluczem ale warto, a nawet trzeba liczyć makroskładniki. Miałem na myśli, że wielkiej różnicy nie zrobi jak w jeden dzień zjesz 2g/kgmc białka, w inny 2.2 a w jeszcze kolejny 2.5, jeżeli odpowiednio będziesz manipulował tymi makroskłasnikami i trzymał odpowiednią ilość kalorii.

dodał odpowiedź 3 czerwca 2014 23:17

Nie wiem czy o to Ci dokładnie chodziło ale każdy 1g białka to 4kcal, podobnie węglowodany gdzie 1g również ma 4kcal. Natomiast jeżeli chodzi o tłuszcze to 1g ma aż 9kcal. Moim zdaniem przy Twojej wadzę to odrobina za dużo. Może Cie podlać. Zacznij od tych 3100 później stopniowo pnij się z kaloriami w górę.

dodał odpowiedź 3 czerwca 2014 22:35

Tak jest ok. Jak nie będziesz wyrabiał z węglowodanami to możesz ewentualnie podciągnąć białko do tych 2.5 g/kgmc i tłuszcze też do około 1.5 g/kgmc na rzecz węglowodanów. Nie musisz kluczowo się trzymać tych równych 2g/kgmc itd. Pozdrawiam raz jeszcze.

dodał odpowiedź 3 czerwca 2014 22:10

Z owocami też nie ma co przesadzać. Do śniadania, po treningu jak najbardziej jednak w pozostałych porach dnia większy wyrzut insuliny nie jest raczej porządany. Makroskładniki są ok, ale wszystko wliczaj do puli kalorycznej. Powodzonka :)

dodał odpowiedź 3 czerwca 2014 19:43

Istnieją makarony bez glutenu ale naprawdę czasami trzeba się naszukać. Patrz po opakowaniach i wyszukuj takich znaczków z przekreślonym zbożem i podpisem na zasadzie "produkt bezglutenowy". Różnica polega na tym, że te bez glutenu są po prostu zrobione z mąki bezglutenowej :) Pozdrawiam.

dodał odpowiedź 3 czerwca 2014 18:39

Zależy. Zazwyczaj jest to około 6-7g białka. Jednak należy pamiętać, że również zawiera tłuszcze, które znajdują się w żółtku (ok 5g jedno żółtko). Warto zaznaczyć również, że to żółtko ma więcej białka niż białko jajka jeżeli weźmiemy pod uwagę je w takiej samej ilości.

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie