Tomek Trachniewicz
Treści:
W jednym z odcinków ZT, Michał Karmowski odpowiedział komuś z BF 20% i doradził aby zredukować przy takim poziomie tkanki tłuszczowej. Moim zdaniem powinieneś zredukować do 10-12% i wtedy zaczął robić masę, trzymaj się !
Gdybyś miał zbilansowaną dietę to nie miałbyś obwisłej skóry przy redukcji. Jeżeli od jakiegoś czasu dopiero masz tą dietę to powinno się wszystko uformować i wyrzeźbić przy odpowiednim również treningu. Ale tak jak napisał Radosław S.... za szybko zrzuciłeś kilogramy ponieważ właśnie miałeś złą dietę, inaczej - za duży deficyt kaloryczny. Dodaj aeroby na wszystkie części ciała, interwały, cardio. Moje takie zdanie żebyś za dużo nie obniżał tego zapotrzebowania, ażeby utrzymać wagę i przy tym tracić tą obwisłą skórę, czyli "zamiana" kilogramów tłuszczu w te same kilogramy ale mięśni. Trzymaj się i życzę wytrwałości!
mąka pełnoziarnista/ orkiszowa, kilka jaj, sól, pieprz i masz omlet ;-) do tego posmarować jakimiś powidłami. No albo po prostu płatki owsiane zalać wrzątkiem, a jak nie masz problemów z przyswajaniem laktozy to mlekiem ;-)
Na PoTreningu.PL obliczy Ci zapotrzebowanie do utrzymania wagi i wtedy w zależności od celu - masa mięśniowa, nadwyżka 200-500kcal, redukcja, deficyt(obniżka) 200-500kcal ;-)
Przyłączam się do pytania, mam ten sam problem. Bardzo dobrze rozwijają mi się mięśnie takie jak u Wojciecha Kuleszy, natomiast z tą klatką jest problem;/
Dziękuję za odpowiedź, czyli tak jak się trzymam do tej pory, jem duże śniadanie, duży posiłek przed treningiem i duży posiłek po treningu, a duży po treningu ze względu też takich iż zjadam 100g makaronu zwykłego/ ryżu białego/ ziemniaków + chude mięso(100g) i warzywa - to bezpośrednio po treningu no i 30-40min po tym posiłku jem znowu 100g makaronu brązowego/ ryżu brązowego/ kaszy gryczanej/ jęczmiennej i 200g chudego mięsa lub ryby ;-) No ale cóż, każdy doświadcza i wyznacza zapotrzebowanie wg. postępów i samopoczucia, no i oczywiście celu. Pozdrawiam