Artur Pliś
Treści:
Możez rozciągaź sie przed i po. Rozciąganie poprawia wydolnośc lepszy transport produktów i tlenu do mięśni ale bardziej intensywnie rozciągaj się po treningu siłowym bo w trakcie ćwiczeń przykurczasz je mocno a przed to tak w ramach rozgrzewki
Ludzie słowo dieta często kojarzą z chudnięciem.. a dieta nie tylko musisz oznaczać utratę wagi. co do redukcji to może troche racji w tym jest bo młody organizm taki jak ty ma mocno rozkręcony metabolizm i dobrze może radzić sobie nawet i bez diety ale jednak nie będą to tak spektakularne efekty ja k z dietą, Na masie musisz jest poprostu więcej kalori musisz zwiększyć białko i być na dodatnim bilnsie kalorycznym. Przelicz ile kalori zjadasz dziennie np na dzienniku treningowy, potreningu.pl i oblicz zapotrzebowanie. ty tak pi razy oko powinienieś gdzies celować w 2000kcal + jeskieś 200-300kcal czyli 2300
Czesć! Ja nigdy nie sugerowałem się tym co pisze na maszynach cardio. Może miałeś ustawiony program z "wczesniejszej osoby" i jej metryke.. Aktywnośc fizyczną licz tak: TEA - Kalorie spalone ze względu na aktywność fizyczną Trening siłowy 7 - 9 kcal na minutę w zależności od intensywności EPOC - Kalorie spalone po wysiłku 4-7% Całkowitego zapotrzebowania kalorycznego Trening areobowy 5 - 10 kcal na minutę w zależności od intensywności EPOC - Kalorie spalone po wysiłku -lekka intensywność - dodatkowe 5 kcal -średnia intensywność - dodatkowe 35 kcal -wysoka intensywność - dodatkowe 180 kcal
Witaj! Na redukcji polecam trening obwodowy lub FBW z dużą intensywnoscią 9jak najkrótsze przerwy między seriami No i dieta.. to 70% sukcesu więc tak! Podstawa to obliczenie zapotrzebowania kalorycznego. Na necie jest dużo kalkulatorów które to obliczają np na potreningu.pl Olibcz sobie tam zapotrzebowanie i odejmij od tego 200-300kcal Następnie rozłóż makroskładniki czyli białko 2g do 2,5g na kg masy ciała tłuszczy 1-1,5g na kg masy ciała reszte stanowią węglowodany reszte to znaczy resztę zapotrzebowania kalorycznego które ci zostało. 1g białka to 4kcal 1g Tłuszczu to 9kcal węgle 4kcal źródła białka to nabiał sery wędliny chude kurczak indyk podroby fasola ryby tłuszcze to ryby oleje rośline orzechy migdały Węgle to pieczywo makarony ryże ziemniaki Kolejnym krokiem jest zrobienei jadłospisu na portalu potreningu.pl lub ilewazy.pl możesz prowadzić dziennik żywieniowy i jadłospis z podziałem na kcal ile spożywasz białka tłuszczy i węgli. Pobaw się tym i spróbuj coś ułożyć.
Jeśli jesteś na masie i trzymasz diete to masz dodatni bilans kaloryczny i niestety nie spalisz łuszczu.. co najwyzej możesz spowodować że nie zalejesz sie tak bardzo w sezonie masowym
Dysproporcja może być genetyczna.. wiexc tym sie nie przejmuj zaczynaj od tej "mniejszej" strony i ładuj na nią więcej powtórzeń lub torszkę większym ciężarem