Zadaj pytanie

Dawid Z

Dawid Z
ranking
208
pytania
21
komentarze
0
odpowiedzi
1
odznaki Atleta brązowy

Treści:

28 września 2015 18:27

Witam.
Mam pytanie odnośnie kwasu fitynowego. Tyle się o nim mówi i poleca wcześniejsze moczenie produktów w wodzie jednak większość osób a nawet zawodników tego nie stosuje. Czy rzeczywiście jest się czym przejmować? Czy jednak można spożywać produkty typu ryż, płatki owsiane, kasze bez tych wcześniejszych zabiegów?

7 września 2015 17:55

Witam.
Przez dłuższy czas byłem na redukcji stosując rotację węglowodanami.
W dzień niski spożywałem 150W 140 B 70 T, W dni średnie 210 W a w wysokie 265 W.
Obecnie moja waga wynosi 70 kg. Chciałbym na tym etapie zakończyć redukcję więc od jakiego czasu podnoszę kalorię o około 100 z węglowodanów. Nie znam dokładnie swojego zapotrzebowanie więc zamierzam podnosić kaloryczność do momentu przejścia na masę i wzrostu wagi. Czy kalorii dokładać we wszystkie dni czy np. najpierw w średnie później w wysokie i czy zwiększać też tłuszcze?

1 września 2015 14:31

Witam
Moje pytanie dotyczy produktów takich jak kasza manna i mąka kukurydziana.
Wiem że są to produkty raczej o wysokim IG. Czy nadają się jednak czasem na dietę do śniadania jako zamiennik np. owsianki?

Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie