Dawid Z
Treści:
Witam.
Mam pytanie odnośnie kwasu fitynowego. Tyle się o nim mówi i poleca wcześniejsze moczenie produktów w wodzie jednak większość osób a nawet zawodników tego nie stosuje. Czy rzeczywiście jest się czym przejmować? Czy jednak można spożywać produkty typu ryż, płatki owsiane, kasze bez tych wcześniejszych zabiegów?
Witam.
Przez dłuższy czas byłem na redukcji stosując rotację węglowodanami.
W dzień niski spożywałem 150W 140 B 70 T, W dni średnie 210 W a w wysokie 265 W.
Obecnie moja waga wynosi 70 kg. Chciałbym na tym etapie zakończyć redukcję więc od jakiego czasu podnoszę kalorię o około 100 z węglowodanów. Nie znam dokładnie swojego zapotrzebowanie więc zamierzam podnosić kaloryczność do momentu przejścia na masę i wzrostu wagi. Czy kalorii dokładać we wszystkie dni czy np. najpierw w średnie później w wysokie i czy zwiększać też tłuszcze?
Witam
Moje pytanie dotyczy produktów takich jak kasza manna i mąka kukurydziana.
Wiem że są to produkty raczej o wysokim IG. Czy nadają się jednak czasem na dietę do śniadania jako zamiennik np. owsianki?