pytania

13 grudnia 2013 22:08

J.w czy ryż basmati jest lepszy np od naturalnego brązowego itp.? Czy lepszy jest ze względu na wartości odżywcze

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
13 grudnia 2013 12:25

Witam mam 23 lata staż na siłowni 2 lata z przerwami. Teraz ok 5 miesięcy bez przerw. Od nowego roku planuje przejsc na redukcje moja waga to 97 kg przy 178 cm. Trening sobie ulozylem ale to tylko 20% efektow jak wiemy. Chodzi mi glownie o diete i o rozklad b/w/t/kgmc. Jak to powinno u mnie wygladac gdyz jestem endomorfikiem i mam sklonnosci do przybierania tluszczyku. moje zapotrzebowanie to ok 3400-3500 kcal.
Dziekuje za odp pozdrawiam.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
12 grudnia 2013 22:52

Witam , mam pytanie dopiero zrobiłem sobie siłownie stanoł przed wielkim pytaniem, robic masówke czy najpierw sie odchudzic?
Wiek:16
Waga:80kg
Wzrost:180

Jakis super gruby nie jestem ale masowac czy lepiej sie najpierw odchudzic.
Moja tkanka tłuszczowa wynosi jakies 25-30% ;ccc

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
12 grudnia 2013 21:41

Witam, jak mam dobrać dietę? Ważę ok 80kg, wzrost 182. Zaczynam przygodę z siłownią, jestem po wykonaniu tzw. obiegówki. Aktualnie zacząłem przyjmować monohydrat kreatyny w dni treningowe i chciałbym ustalić ścisłą dietę. Największy problem mam z wyrzeźbieniem brzucha, trenowałem wcześniej około roku sztuki walki robiąc na każdym treningu brzuszki. Oponka jednak zostaje (brak widocznych mięśni). Wyczytałem, że powodem jest masa tłuszczowa, która przykrywa mięśnie. Jakie produkty przyjmować? Czego unikać? Aktualnie staram się nie jeść słodkiego i owoców. Uzupełnić dietę jakimś kupnym białkiem? Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi ;)

12 grudnia 2013 10:21

WItam,

Tak jak w tytule chciałbym dowiedzieć się na temat otrębów, przeczytałem, że nie są takie zdrowe w większych, jak się wydaje.
Moje pytanie brzmi, czy wszystkie rodzaje otrębów są nie zdrowe w sporych ilościach?
, jaki rodzaj najlepiej spożywać w granicach 100-200 gram dziennie
, jeżeli nie są zdrowe, to proszę o jakiś zamiennik, który sprawdzi się w porannym omlecie.

Pozdrawiam

11 grudnia 2013 11:57

Witam otóż mam pytanie jak powinny rozkładać się tłuszcze w diecie, podam tłuszcze które dodaje do posiłków.
pos1. Orzechy włoskie
pos2. Orzechy włoskie
pos3. Oliwa z oliwek
pos.4 oliwa z oliwek
pos5. oliwa z oliwek
pos 6. olej lniany

Jaki powinien być stosunek kwasów tłuszczowych nasyconych, do omega 3 i 6

9 grudnia 2013 17:59

Witam. Piszę w sprawie mojej diety redukcyjnej. Otóż od lipca jestem na redukcji. Moja waga startowa to 105kg,pas 110cm,zapotrzebowanie 3500Kcal.Zacząłem od 3300Kcal.Redukcja trwa aż do teraz. Do listopada zjechałem z kaloriami do 1700Kcal(200g białka,130g węgli,50g tłuszczy).Moja waga teraz 88kg oraz w pasie 92cm.4x w tygodniu biegam po 30min.Oczywiście jak to jest na długiej redukcji teraz mam zerowe efekty. Waga oraz wymiary się nie zmieniają. Stosuje Refed Day ale nawet to już nie pomaga.Na brzuchu zostało jeszcze troszkę fatu, szczególnie w dolnej partii brzucha, które chciałbym zrzucić. Od dwóch tygodni zwiększyłem lekko Kalorie do 2300. Mam teraz plan pomału nakręcać metabolizm i zwiększać kalorie do ok.2600Kcal.Czy może postąpić inaczej?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
9 grudnia 2013 15:24

Hej jak w temacie mozęcie podać listę produktów z dużą zawartością błonika lub produkty z ujemnym bilansem kalorycznym mi są jedynie znane ananasy i brokuły. Może jest jakaś stronka gdzie jest jakaś tabela z opise takich produktów?

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
8 grudnia 2013 17:32

Witam mam 17lat waga 71kg wzrost 177cm jestesm endo , chcialbym sie zapytaj czy dobrze ulozylem sobie diete na redukcje .

1.
Płatki owsiane 100g
orzechy włoskie 15g
Twarog chudy/ serek wiejski 100g/200g
2
Ryz bazowy 100g
piers z kurczaka 100g
3
odzywka białkowa
4.
Makaron pełno ziarnisty 100g
piers z kurczaka 100g
5
Twarog 150g
orzechy wloskie 15g
+ siłownia 3x i rowerek dziennie 30min

Dziękuję i podrawiam.

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
8 grudnia 2013 16:11

Witam!

Aktualnie jestem na redukcji nieco ponad miesiąc i pare dni temu postanowiłem, że zmniejsze troche ilość spożywanego tłuszczu do 20% dziennej podaży kcal na rzecz węglowodanów. Aktualnie rozkład wygląda następująco 30% białko, 20 % tłuszcze i 50% węglowodany. W środe waga pokazywała 81.7 kg a dziś ( po dwóch posiłkach ) aż 84 kg, nie wiem czy mam sie tym martwić czy lepiej poczekać do środy/czwartku i zrobić pomiary z samego rana na czczo?

Pozdrawiam

7 grudnia 2013 15:17

Mam 14 lat, 63 kilogramy wagi i 160 cm wzrostu. Chciałbym zrzucić trochę na wadze i jaka dieta byłaby dla mnie dobra? Dodam, że mam sporo ruchu i jestem wysportowany. Jakie ćwiczenia mógłbym wykonywać i czy mógłbym chodzić na siłownię?

7 grudnia 2013 12:16

Cześć Michał!

Mam 30 na karku i 96kg/185cm.
Typowy endomorfik.
Mój cel, to 85kg, przy czym niestety nie mogę ćwiczyć na siłowni - niedawno miałem operację obojczyka, i cokolwiek związanego z ciężarkami odpada na najbliższe 2 lata.

Zostaje bieganie/rower ew ćwiczenia brzucha lub nóg, ale przyjmijmy brak siłowni :)

Zależy mi też by spalić trochę mięśni z nóg, jazda na rowerze spowodowała ich madmierny rozrost :)

I tu pytanie do Ciebie, jakich proporcji WBT się trzymać w diecie, zakładam na początek 3 treningi po 60 min tygodniowo, docelowo po 120min - bieganie lub rower.

Drugie pytanie - ile kalorii obciąć z diety.


Z góry dzięki

Dyżurny Ekspert Na pytanie odpowiedział trener Dyżurny Ekspert
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie