Ryż biały a wyrzut insuliny do krwi
Witam,
chcicałem się dowiedzieć jak wygląda sprawa wyrzutu insuliny do krwi po zjedzeniu ryżu białego? Czy jest on podobny, czy może nieporównywalnie mniejszy do zjedzenia cukrów prostych? Czy ryż brązowy jest dużo lepszy pod tym względem?
Pozdrawiam.
chcicałem się dowiedzieć jak wygląda sprawa wyrzutu insuliny do krwi po zjedzeniu ryżu białego? Czy jest on podobny, czy może nieporównywalnie mniejszy do zjedzenia cukrów prostych? Czy ryż brązowy jest dużo lepszy pod tym względem?
Pozdrawiam.
1494
3
dodał odpowiedź 18 sierpnia 2014 09:15
Wszystko zależy od tego, jakie ilości spożyjesz, większość osób poleca podczas budowania masy mięśniowej szybkiego uzupełnienia glikogenu w postaci cukrów prostych, natomiast podczas redukcji polecają wypić tylko odżywkę białkową, a dopiero za godzinę zjeść normalny posiłek, w ten sposób produkowany jest hormon wzrostu, a następnie wydzielana insulina.
dodał odpowiedź 18 sierpnia 2014 10:43
Witaj, kwestia twojego zapotrzebowania - zależy ile spożyjesz tego ryżu :)... Ale ogółem biały ryż jest ok, ryż brązowy jest lepszy, ale za to dłużej się go przygotowuje :)..... Pozdrawiam