Pełnowartościowa dieta, a praca na walizach.
Witam Cię serdecznie. Mam 22 lata, 185 cm wzrostu, ważę 87 kg. Wcześniej ćwiczyłem rok czasu natomiast uraz barku wykluczył mnie na 5 miesięcy. Po przerwie systematycznie ćwiczę 4 miesiące (trening 4 razy w tygodniu). Zacząłem stosować dietę, która to bardzo pozytywnie mnie zaskoczyła efektami. Głównie dużo ryżu i posiłki co 3 godziny. Do tej pory pozwalała mi na to praca. Jednak w najbliższym czasie dużo się zmienia. Będę kierowcą co się wiąże z wyjazdami w Polskę i większość czasu za kółkiem. Nie będzie problemu z posiłkami co 3 godziny. Martwię się jednak o ciepłe, porządne posiłki (ryż, warzywa i kurczak). Nie będę miał gdzie odgrzać. Wyjazdy będą trwać 4 dni więc ciężko także z wcześniejszym przygotowaniem obiadu. Ciężko powiedzieć czy hotele udostępnią mi aneks kuchenny. Nie wyobrażam sobie jeść kanapki czy kebaby. Czym mógłbym to zastąpić? Co mógłbym jeść na zimno? Wspomagam się oczywiście Gainterem, Białkiem i BCAA. Jednak jak to wszystko połączyć? Pozdrawiam!
567
3
dodał odpowiedź 1 marca 2014 21:59
Witaj, niby mały a jak wielki problem. Na zimno spokojnie mógłbyś jeść tylko pytanie Czy będzie Ci smakować, tak jak napisałeś możesz próbować gdzieś w hotelach czy na stacja i robić posiłki z 2 dniowym wyprzedzeniem lecz jeśli to by nie pykło, to możesz zainwestować w przenośną kuchenkę gazową, zabrać z domu patelnie garnek i obiady jak ta lala :) Podro !
dodał odpowiedź 1 marca 2014 22:00
Zaopatrz się w pojemniki termoizolacyjne. Musisz przyzwyczaić się do jedzenia zimnego jedzenia niestety. Z alternatyw dobre są ryby nawet te z puszek, chleb ciemny, owsianka. W hotelach musiałbyś przygotowywać sobie posiłki na cały dzień.
dodał odpowiedź 1 marca 2014 22:10
Witam. Popieram kolegę który napisał o zaopatrzenie się w przenośną kuchenkę, jeśli jednak nie chce kupować kuchenki to można używać zamienników posiłków:źródła białka to twaróg chudy, tuńczyk w puszce źródła węglowodanów to wafle ryżowe, chleb ciemny a tłuszcze to różne orzechy. Pozdrawiam