Bułki jako źródło węgli
siema , mam pytanie jem bułki z ziarnem jako zrodlo węglowodanów około 5 dziennie , czy można je zastapic zwykłymi białymi kajzerkami z biedronki , czy jednak jakas jest roznica . Dodam ze jestem studentem i mam mega ograniczone fundusze
1686
3
dodał odpowiedź 31 sierpnia 2015 19:18
Kasze, ryże i płatki owsiane wyjdą dużo taniej niż bułki, a do tego są dużo, dużo lepszej jakości i wartościowości. Ale jeżeli uprzesz się na bułki to lepsze będą żytnie razowe niż te pszenne kajzerki.
dodał odpowiedź 31 sierpnia 2015 22:38
Siemanko, jak dla mnie taniej wyjdzie kupowanie ryżu czy kaszy niż bułek. Bułki pszenne nie są jakościowo dobre. Pamiętaj że kaloria kalorii nie jest równa.
dodał odpowiedź 1 września 2015 12:14
Witaj. Tak jak koledzy, taniej wyjdzie kupowanie ryżu białego, kaszy gryczanej, jaglanej aniżeli bułek. Natomiast jeżeli chodzi o różnego rodzaju pieczywo to zawiera ono gluten, który szkodzi nie tylko osobom z nietolerancją bądź alergią na to białko ale również osobom bez takich dolegliwości (ogólnie rzecz biorąc, jest to składnik, który działa autoagresywnie na nasz organizm). Oczywiście, polecam ograniczyć tego typu produkty, ale też nie ma co popadać w jakieś skrajności i od czasu do czasu można sobie na taką bułkę pozwolić. Podsumowując - są tańsze i bardziej wartościowe alternatywy aniżeli pszenica :D W razie jakichkolwiek pytań - wal śmiało. Pozdrawiam :)