Makroskładniki-białko JAK TO JEST?
Jak poprawnie i ułożyć makrosy diety na masę? Mam 15 lat, 170 cm, 52 kg, ektomorfik podejrzewam.
Przyjąłem takie wartosci:
2900 kcal(55.7 kcal na kg)
108 białka (2.07 na kg, bialko policzone zwierzęce i roslinne)
64 tłuszczy ( 1.23 na kg)
Reszta przypada na węgle, i tu wychodzi aż 468 czyli aż 9 g na kg.
Tak ma być? Czy zwiększyć tłuszcz do 1.5 a bialko do 2.5 i wtedy reszta węgle?
Przyjąłem takie wartosci:
2900 kcal(55.7 kcal na kg)
108 białka (2.07 na kg, bialko policzone zwierzęce i roslinne)
64 tłuszczy ( 1.23 na kg)
Reszta przypada na węgle, i tu wychodzi aż 468 czyli aż 9 g na kg.
Tak ma być? Czy zwiększyć tłuszcz do 1.5 a bialko do 2.5 i wtedy reszta węgle?
603
3
dodał odpowiedź 14 czerwca 2015 15:29
jeśli idziesz na masę to zostaw białko jak jest ale zwiększ trochę tłuszcze względem węgli
dodał odpowiedź 15 czerwca 2015 07:13
Za duza ilosc tkuszczu wazysz 52 kg twoje zapotrzebowanie wynosi za duzo przelicz ro ueszcze raz
dodał odpowiedź 16 czerwca 2015 08:08
Ja bym podwyzszyl bialko do 2g, tluszcze znizyl do 1g. Nadal wegli bd mial duzo ale to wkoncu masa.