Zadaj pytanie
16 kwietnia 2015 08:43

Pierś z kurczaka a szynka w plastrach

Witam, moje pytanie polega na tym czy jako zastępnik kurczaka bądź innego źródła białka w diecie moze byc tzw. Szynka w plastrach? Drobiowa oczywiście. Ma ona bardzo zbliżone makroskladniki w 100g. Pozdrawiam :)
568
6
dodał odpowiedź 16 kwietnia 2015 11:13
Cześć, jeślijest ona z kurczaka w 70-80% to jak najbardziej tak. Musisz czytać dokładnie skład produtkó.
dodał komentarz 16 kwietnia 2015 12:08
Na opakowaniu pisze ze z 80%... Makroskladniki dobre, ale pewny nie jestem, wydaje mi sie ze własnoręcznie przygotowana pierś z kurczaka jest lepsza, zdrowsza
dodał komentarz 16 kwietnia 2015 12:11
napewno. Ale raz na jakiś czas na pewno nic Ci nie będzie jak zjesz taką szynkę ;)
dodał odpowiedź 16 kwietnia 2015 11:41
Cześć, ja takich rzeczy nie jadam. Ale polecę upiec samemu pierś/schab idealny na kanapki.
dodał odpowiedź 18 kwietnia 2015 13:16
jeśli pisze że ma 80% kurczaka i jest to prawda to dosyć dobre jest to rozwiazanie. ale może powinieneś postawic na wątróbkę? ma tak samo dobre makroskłądniki i jest tańsza.
dodał odpowiedź 29 kwietnia 2015 20:12
W szynach rzadko jest ponad 80% kurczaka. Lepsza by była pierś, ale skoro wolisz szynkę to też ok.
Nasz serwis używa plików cookie do prawidłowego działania strony. Jeśli nie wyrażasz na to zgody, możesz wyłączyć obsługę plików cookie w ustawieniach przeglądarki internetowej.
Zamknij

Formularz kontaktowy

catpcha odśwież obrazek

Komunikat

Zaloguj się

lub

Zarejestruj się w serwisie

Załóż konto

Zasubskrybuj newsletter

odśwież obrazek

Odzyskaj hasło

Zarejestruj się w serwisie

lub

Zarejestruj się przez Facebooka

Rekomendujemy rejestrację w serwisie Zapytaj Trenera za pomocą usługi Facebook Connect zamiast tworzenia nowego konta. Jest to przede wszystkim szybsze rozwiązanie, ale pozwala również na korzystanie z wielu funkcji i udogodnień, które oferuje Facebook.

kliknij mnie