16 kwietnia 2015 08:43 •
Pierś z kurczaka a szynka w plastrach
Witam, moje pytanie polega na tym czy jako zastępnik kurczaka bądź innego źródła białka w diecie moze byc tzw. Szynka w plastrach? Drobiowa oczywiście. Ma ona bardzo zbliżone makroskladniki w 100g. Pozdrawiam :)
568
6
dodał odpowiedź 16 kwietnia 2015 11:13
Cześć, jeślijest ona z kurczaka w 70-80% to jak najbardziej tak. Musisz czytać dokładnie skład produtkó.
dodał komentarz 16 kwietnia 2015 12:08
Na opakowaniu pisze ze z 80%... Makroskladniki dobre, ale pewny nie jestem, wydaje mi sie ze własnoręcznie przygotowana pierś z kurczaka jest lepsza, zdrowsza
dodał komentarz 16 kwietnia 2015 12:11
napewno. Ale raz na jakiś czas na pewno nic Ci nie będzie jak zjesz taką szynkę ;)
dodał odpowiedź 16 kwietnia 2015 11:41
Cześć, ja takich rzeczy nie jadam. Ale polecę upiec samemu pierś/schab idealny na kanapki.
dodał odpowiedź 18 kwietnia 2015 13:16
jeśli pisze że ma 80% kurczaka i jest to prawda to dosyć dobre jest to rozwiazanie. ale może powinieneś postawic na wątróbkę? ma tak samo dobre makroskłądniki i jest tańsza.
dodał odpowiedź 29 kwietnia 2015 20:12
W szynach rzadko jest ponad 80% kurczaka. Lepsza by była pierś, ale skoro wolisz szynkę to też ok.