26 lutego 2015 13:35 •
Wazyc przed czy po?
wazyc przed gotowaniem czy po wartosc kaloryczna np gdy jem gotowane warzywa typu machew,cebula. przed waza wiecej ,a po mniej. wiec gdy jem gotowana marchew traci ona wode z siebie i jest wagowo mniejsza niz przed. Czyli zwazyc ja po i wtedy obliczyc jej wartosc?
7428
6
dodał odpowiedź 26 lutego 2015 16:58
Mało istotny sens ma ważenie warzyw ale jeżeli zależy Ci na tym - to zawsze ważymy przed
dodał odpowiedź 26 lutego 2015 17:38
Najlepiej jest ważyć przed.
dodał odpowiedź 26 lutego 2015 17:54
Zawsze ważymy jedzenie przed obróbką termiczną. Nie dotyczy to ziemniaków, które nie zmieniają swojej gramatury
dodał odpowiedź 1 marca 2015 13:46
waż przed jaką kolwiek obróbką termiczną. kcal i wartosci odżywcze sie nie zmniejszają.
dodał odpowiedź 2 marca 2015 07:18
Cześć, wszystkie produkty waż przed obrubkę termiczną. Jeśli masz jakieś pytania to pisz śmiało ;) Pozdrawiam ;)
dodał komentarz 2 marca 2015 07:19
i moja mała sugestia co do warzyw. Warzyw nie wliczaj w swoje makro. No chyba że chodzi o ziemniaki czy fasole. Pozdrawiam ;)