25 listopada 2014 19:24 •
Alternatywa dla kurczaka i indyka
Witam.Pytanie pewnie wałkowane milion razy ale pytam bo być może każdy przypadek jest inny ,każda też inaczej przebiega.
Jakie mięso prócz kurczaka,indyka mogę jeść na mojej znacznej redukcji ?
W internecie ludzie robią jakieś kotleciki czy steki wołowe lub z mielonego bez oleju.Jak to wygląda w praktyce?
P.s dostałem rozpis gdzie moją dieta uwzględnia dorsza i tilapie .Ja wygląda sprawa z innymi rybami np losoś ?
Jakie mięso prócz kurczaka,indyka mogę jeść na mojej znacznej redukcji ?
W internecie ludzie robią jakieś kotleciki czy steki wołowe lub z mielonego bez oleju.Jak to wygląda w praktyce?
P.s dostałem rozpis gdzie moją dieta uwzględnia dorsza i tilapie .Ja wygląda sprawa z innymi rybami np losoś ?
636
3
dodał odpowiedź 25 listopada 2014 19:33
Jeżeli chcesz wybrać mięsa bez dużej zawartości tłuszczu, to dobrą alternatywą są podroby np. serca drobiowe, po za tym możesz jeść udko z kurczaka czy podudzie z indyka bez skóry, wybieraj chude ryby typu mintaj, dorsz,morszczuk, tuńczyk. Łosoś pomimo źródła zdrowych tłuszczy, zawiera ich dużą ilość, więc może wystąpić problem ze zmieszczeniem się tłuszczy w bilansie.
dodał odpowiedź 25 listopada 2014 19:38
Witaj,
Ryby oraz mięsa typu wołowina są bardzo dobrym zamiennikiem. Łosoś,Tilapia i dorsz to jedne z chudszych ryb. Dostarczają dużą ilość dobrze przyswajalnego białka. Jednak smażenie wołowiny oraz ryby bez nawet odrobiny tłuszczu jest dość trudne. Ryba mocno przywiera, a wołowina aby nie była gumowata potrzebuje wysokiej temperatury. Pozdrawiam