Przepis na pancakes waniliowe z odżywką białkową
WARTOŚCI ODŻYWCZE W 1 PORCJI:
Białko: 48.8g
Tłuszcz: 20.3g
Węglowodany: 65.6g
640 kcal
Waniliowe pancake'sy ze świeżymi brzoskwiniami to smaczna kompozycja bez dodatkowego cukru, tłuszczu oraz glutenu! Przygotowane z jogurtem naturalnym nie są suche i świetnie komponują się ze świeżymi owocami. Pełnowartościowy, smaczny posiłek z dużą ilością białka, którego przygotowanie trwa kilka minut! Smacznego!
SKŁADNIKI NA PANCAKES WANILIOWE Z BRZOSKWINIAMI (7 PORCJI):
* 3 całe jajka
* 60g mąki kukurydzianej
* 1 łyżeczka proszku do pieczenia
* 50g jogurtu naturalnego
* 1 miarka białka Isolate 100 Trec Nutrition
* 1 dojrzała brzoskwinia
SPOSÓB PRZYGOTOWANIA:
1. Przygotuj składniki: białka oddziel od żółtek, pokrój brzoskwinię w średniej wielkości kostki.
2. Wrzuć do miski 3 białka jajek i ubij je na sztywno.
3. Dodaj 60g mąki kukurydzianej.
4. Dodaj 50g jogurtu naturalnego.
5. Dodaj 3 żółtka jajek.
6. Dodaj 1 łyzeczkę proszku do pieczenia.
7. Dodać 1 miarkę (ok. 20-25g) białka Isolate 100 Trec Nutrition.
8. Całość dokładnie wymieszaj.
9. Dodaj pokrojoną brzoskwinię i ponownie dokładnie wymieszaj masę.
10. Patelnię posmarkuj/spryskaj olejem i rozgrzej go.
11. Wykładaj masę na patelnię, na rozgrzany olej, dzieląc ją na porcje.
12. Odwróć panceks na drugą stronę i smaż z drugiej strony.
13. Gotowe pancakes przełóż na talerz i ozdób jogurtem naturalnym oraz brzoskwiniami.
Smacznego!
ZOBACZ TEŻ:
* Przepis na dietetyczne kajzerki proteinowe
* Węglowodany w diecie
* Pizza na owsianym spodzie