pytania
Co pan sądzi o diecie Low Carb na masę. Węgle do 50 gr, białko 2,5 g na kg masy ciała i reszta tłuszcze.
witajcie,
od ponad 2 miesięcy jestem na diecie low carb, niestety nie mam pożądanych rezultatów.Nie spada mi poziom tłuszczu,także waga, ani wymiary mięśni są bez zmian ( oczywiście zależy mi,żeby spadał poziom tłuszczu, ale brak spadku wagi świadczy, że coś robię nie tak)
wiek 34 lata, wzrost 177, poziom tłuszczu 15,3%,poziom tłuszczu na brzuchu 6 (skala od 1 do 59), tkanka mięśniowa 80% (75,8kg), waga 92 kg.Uprawiam sporty walki: mma i boks, a także siłownia 2 razy w tygodniu.
W związku z tym, że dieta nie przynosiła rezultatu zmniejszyłem ilość spożywanego białka (ok 40 g)to także nic nie zmieniło. Dietę stosuje 6 razy w tygodniu 1 dzień wolny ( w układaniu diety wzorowałem się na tym co przeczytałem w zasadach Tima Ferrissa, a także Poliquina.
moja dieta:
Dni kiedy mam trening rano (siłownia ok 6-30 rano trening wytrzymałości siłowej z elementami crossfitu)
I Śniadanie jako posiłek po treningowy ok 8
ciemny ryż 50g b-3,5 w-37 t 1/160 kcal
Odżywka białkowa b21/w6/t2/129kcal
Łącznie:b24/w43/t3/290KCAL
II
łosoś norweski ( 50G) b 11/w0/t4/81kcal
1jajko b6,3/t5,30/w0,5/77kcal
1łyżka oliwy z oliwek B0/W0/T9/82KCAL
ocet
łącznie b17,3/w0/t19/163kcal
III
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/W0/335KCAL
warzywa
orzechy nerkowca ( OK 15G)
B3/7T/6W/97KCAL
łącznie :b38/w6/t29/410kcal
IV
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/w0/335kcal ( lub udzik z kurczaka pieczony w piekarniku bez skóry)
b 34,4/t22/w0/335kcal
V POSIŁEK 18-19
warzywa
ŁĄCZNIE 0
VI (ok 2 godz.przed snem)
ser twarogowy tłusty 250g
b 44 w9/t22/415kcal
dodatkowo:
Mleko sojowe (pół szklanki)B3,4/W0,2/T1,7/32KCAL
Łącznie : białko 158/tłuszcze 135/węglowodany 58/1645
[u]Dni kiedy mam trening na godzinę 20 lub 18 ( mma lub boks)[/u]
I śniadanie:
omlet z warzywami (zamiennie z dodatkiem szpinaku lub tuńczyka
b23w1gt18g 254 kcal
II
warzywa+1/2 awokado B1,4/W3,6/T7/80kcal
III
łosoś norweski ( 50G) b 11/w0/t4/81kcal
1jajko b6,3/t5,30/w0,5/77kcal
1łyżka oliwy z oliwek B0/W0/T9/82KCAL
ocet
łącznie b17,3/w0/t19/163kcal
IV
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/W0/335KCAL
warzywa
orzechy nerkowca ( OK 15G)
B3/7T/6W/97KCAL
łącznie :b38/w6/t29/410kcal
V posiłek przed treningowy ( ok 18 trening na 20)
pierś z kurczaka (1 porcja 125 g smażona w małej ilości oliwy z oliwek)
b 34,4/t22/W0/335KCAL
warzywa
orzechy nerkowca ( OK 15G)
B3/7T/6W/97KCAL
łącznie :b38/w6/t29/410kcal
VI po treningu
odżywka białkowa b 21/w6/t2/129kcal
łącznie: b 21/w6/t2/129kcal
Dodatkowo w ciągu dnia wypijam mleko sojowe (pół szklanki)B3,4/W0,2/T1,7/32KCAL
łącznie: białko 137/węglowodany 23/tłuszcze 99/1398kcal
Siema , mam pytanie odnośnie ładowania węglowodanami na Low Carb , słyszałem że można je robić co 7-10dni żeby uzupełnić niski glikogen , moje pytanie jest takie w jakiej formie robić to ładowanie , czy jakiś cheat day , czy po prostu wysoko węgle białko na poziomie i nisko tłuszcze i też o ile można wtedy zwiększyć kalorie , czy trzymać dalej na deficycie ? Z góry dzięki za odp. pozdroo :D
Hej:) Chcialbym przejsc na diete LOW CARB, waze 55 wzrost 165. Problem w tym ze pracuje na noce a w dzien sie ucze i czasem jestem po 24h na nogach... Planuje cwiczyc 0-3 w tyg raczej areobowo, czasem silowo i wtedy zamierzam podnies ilosc wegli ale nie wiem o ile? Jak mam rozlozyc makroskaldniki, ilosc posilkow i czestosc ich spozywania? Prace tez mam aktywna.
Dieta 1600 : W-40g, B-180g, T-80g
Jaki stosunek makroskladnikow stosowac na diecie samuraja przy 5 treningach silowych i 3 tlenowych(siatkowka) chcac budowac mase miesniowa? Budowa endomorficzna i temdencje do nabierania masy tluszczowej
Witam mam na imię Hubert mam 30 lat i waze 109 kg od miesiąca zaczęłem regularnie chodzic na silownie (zrzucilem 9 kg) do tego mam ciężką pracę fizyczna . Od paru dni stosuje bialko spalacz i witaminy, lecz nie mam pewności czy dobrze dobralem sobie suplementy. Proszę o pomoc
Witam od grudnia zamierzam przejść na pierwszą redukcje, ale nie bardzo wiem jak sie do tego zabrac. Czytalem rozne informacje na internecie dotyczace LC, lecz poniekad jeden artykul zaprzecza drugiemu, tak wiec mam maly mentlik w glowie. Jedni pisza zero ryzu a za chwile ryz jest podany w jadlospisie. Tak sam trapi mnie kwestia warzyw czy wegle zawarte w warzywach wliczac czy nie. Dodam ze mam 20 lat, trenuje od 2 lat, 175cm wzrostu i 85 kilo wagi. Dziekuje i pozdrawiam
Witam mam pytanie czy weglowodany z warzyw powinny byc wliczane w bilans na redukcji czy nie?
Witam na jakim typie diety mozna osiagnac najlepsze efekty na diecie zbilansowanej czy LC
Witam jako ze wciaz nurtuje mnie pytanie odnosnie wegli, tak wiec, jezeli w dni treningowe wegle dodajemy tylko do sniadania, przed i po treningu, tak wiec co z dniami nie treningowymi, wegle na sniadanie i jak dalej? 
Tak myślałem, czy warto zmieszać izolat z wiórkami kokosowymi, aby było białko jak i tłuszcz, co Wy na to?